Feestelijke opening recreatief fietspad Fianen

06
jun
2006
06
jun
2006
Feestelijke opening recreatief fietspad Fianen
 
Buitenpost/drachten - Op donderdag 8 juni om 15.00 uur openen de wethouders W. van der Wal en C. Kuipers van resp. de gemeenten Achtkarspelen en Smallingerland een nieuw gedeelte van het recreatieve fietspad Fianen. Het bijzondere van dit fietspad is dat het gemeentegrensoverschrijdend is: 600 meter ligt in Smallingerland en 400 meter in Achtkarspelen.

In het kader van de landinrichting Drachten en de herinrichting Achtkarspelen-zuid hebben inwoners van de streek, het gebied Drachten Oost en de gemeente Achtkarspelen, destijds hun wensen en ideeën kunnen inspreken. Eén van de wensen die toen naar voren kwam, is de aanleg van een recreatief fietspad Fianen. Dat is onder meer reden geweest het recreatief fietspad op te nemen in het landinrichtingsplan. Het pad is in overleg met alle betrokken partijen gerealiseerd.

Beide gemeenten vinden de aanleg van recreatieve fietspaden belangrijk. Daarmee worden routegebonden vormen van recreatie, zoals fietsen, nog meer versterkt. In het kader van het Meerjaren Uitvoeringsprogramma Fietspaden Smallingerland zijn de afgelopen jaren al diverse fietspaden aangelegd, zowel recreatief als utilitair. In het kader van het Fietspadenplan Achtkarspelen zijn het afgelopen jaar naast dit fietspad diverse (fiets)paden gerealiseerd, zoals de Hillebrandsloane in Twijzelerheide en het voetpad vanaf het Simke Kloostermanhuis langs de Bootsma's Poel naar Twijzelerheide.

Het fietspad Fianen is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Fryslân, de LNV en een Europese bijdrage (SGB).
 
Bron: Gemeente Achtkarspelen (06-06-2006)
www.achtkarspelen.nl
Toon overzichtToon overzicht

Reacties (0)

Reageer op dit artikel

Vul de velden hieronder in om te reageren. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond.