Gemeentehuis krijgt servicevestiging politie

02
jul
2009
02
jul
2009

Gemeentehuis krijgt servicevestiging politie

 

Buitenpost - Politie Fryslân krijgt een servicepunt in het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost. Gemeente en politie willen hiermee voorkomen dat de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de politie in de regio verslechtert. Het politiebureau in het centrum van Buitenpost moet worden gesloten vanwege de hoge kosten.

 

Servicepunt ‘model Buitenpost’
Met het servicepunt in het gemeentehuis wordt voorzien in de aanspreekbaarheid van de politie tijdens kantooruren op een vaste locatie. Vanuit het servicepunt kan een maximale aanrijtijd van 15 minuten gegarandeerd worden bij prioriteit 1 incidenten, zoals aanrijdingen, inbraken, etc. De politie krijgt in het gemeentehuis ook de beschikking over ruimtes voor verhoor en overleg.

Het servicepunt is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen en politie Fryslân ontwikkeld. Onder de naam ‘model Buitenpost’ zal het servicepunt als voorbeeld dienen voor de andere servicepunten die de politie in de provincie gaat opzetten.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan verwacht dat het niveau van dienstverlening van de politie gegarandeerd kan blijven door het servicepunt in het gemeentehuis.

 

Sluiting bureau centrum Buitenpost
Het regionaal college heeft op woensdag 1 juli besloten om het politiebureau in het centrum van Buitenpost te sluiten en het pand te verkopen. Daarmee wil het regionaal college een bezuiniging op de begroting realiseren. De politie Fryslân kampt met een fors financieel tekort doordat onder andere de bouw van nieuwe politiebureaus miljoenen euro’s duurder blijkt dan gedacht.

 

Bron: Gemeente Achtkarspelen (02-07-2009)

www.achtkarspelen.nl

Toon overzichtToon overzicht

Reacties (0)

Reageer op dit artikel

Vul de velden hieronder in om te reageren. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond.