icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Arjen Robben als verrassing op Padeldemo bij TSO

23 jul 2019

Surhuisterveen - Na zeven dagen van strijd, sportiviteit, gezellig-en bedrijvigheid kan het 36ste Feanster open senioren tennistoernooi alweer de geschiedenis boeken in. Grootste verrassing was Arjen Robben.

Het toernooi kende 41 onderdelen met 49 schema’s en 155 spelers. Er werd gestreden in diverse categorien en poultjes en dat allemaal onder prima weersomstandigheden (alleen een korte regenpauze op de donderdagavond), veel publieke belangstelling, sportiviteit en gezelligheid. Helaas waren er ook twee blessures te melden tijdens deze week.

Arjen Robben

Top-dag bleek de weer in ere herstelde traditionele barbecue op de vrijdagavond te zijn, met een bomvol tennispark en mensen die niet alleen gekomen waren voor de tenniswedstrijden en de barbecue, maar natuurlijk ook om de padel-demonstratie bij te wonen. De nieuwe padelbaan zorgde ook voor de verrassing van de week: op de padel-trainingssessie op de donderdagavond kwam niemand minder dan Arjen Robben langs om te zorgen dat er een kwartet padelaars kon spelen.

Maar niet alleen Arjen Robben bleek liefhebber van deze nieuwe trend van racketsport. Op de vrijdagavond was speciaal een demonstratie-team aanwezig dat het massaal aanwezige publiek en toernooispelers tot na middernacht liet kennismaken met deze nieuwe en aantrekkelijke racketsport. Een bewijs dat dit wel een vooruitstrevend en uitstekend initiatief is geweest van het bestuur van TSO om de aanleg van twee nieuwe padelbanen te realiseren.

Social media

De social media heeft inmiddels ook een vaste plek in dit toernooi gekregen. Zo is er dagelijks een dagjournaal via de facebook-pagina van TSO te vinden met een korte impressie van alle gespeelde wedstrijden. Natuurlijk ontbreekt ook TOERNOOI.TV niet in de kantine waarop de deelnemers de tijdstippen van de nog te spelen en uitslagen van gespeelde wedstrijden kunnen bekijken.

Voor de winnaars van de diverse categorien was er nog een extraatje in de vorm van een live-interview dat eveneens via de facebook-pagina van TSO terug te kijken is.

Uitslagen

Winnaars in de Standaard categoriën:

HD4 17+: van TSO: Gauke-Jan IJtsma & Marc IJtsma;

HE5 17+ : van TSO: Ties Pander;

DD5 17+: van TC Lauswold: Eva Helmholt & Jitty Koopmans;

GD5 17+: van TSO: Ronnie Pander & Ingrid Janssen

HE6 17+: van DLTC: Rudolf Smedinga;

HD6 17+: van TV de Leechkamp: Klaas de Boer & Hylke Buma

DD6 17+: van TSO: Femke & Susan Geertsma;

GD6 17+: van DLTC: Andries van der Velde & Sandra Hijlkema

Rating categorien:

HE 17+ A: van TSO: Jorrit Veenstra;

HD 17+ A: van TSO:Oene Benedictus & Harry Elzinga

DD 17+ A: van ASC/TSO: Fimmy & Marjolein van der Meer;

DE 17+ A: van DLTC: Hasmik Poghosowa;

GD 17+ A: Gerben Kooistra & Lutine Hoekstra-De Boer

HE 35+ A: Rudolf Smedinga;

HE 35+ B: van TSO: Klaas Elzinga;

HD 35+ A: van TSO/Kollum: Harry Elzinga & Meindert Fokkens;

HD 35+ B: van TC de Delte: Stefan Bakker & Jan Marten Postmus;

HD 35+ C: van TSO: Alle Hoogsteen & Gert Wolters;

DD 35+ A: van TC de Harkema: Annetta van der Meer & Tina Weening;

DD 35+ B: van TC de Delte: Catrien Fokkens & Sjoukje Wijma;

DD 35+ C: van DLTC: Hilde Busman & Maria Rozenboom;

GD 35+ A: van ASC/TSO: Jelle Woudstra & Marjolein van der Meer;

GD 35+ B: van De Beampipers: Jeen van der Meulen & Tineke Erkelens-Popken;

GD 35+ C: van DLTC/TV Lauswold: Edwin Nijp & Sigrid Meines.

Een dergelijke evenement kan alleen maar georganiseerd worden als je over een groot aantal vrijwilligers beschikt en TSO is in de gelukkige omstandigheid dat het daarover beschikt. Van toernooi-commissie tot kantine-commissie en de heren van het baanonderhoud. Alles was ook deze week weer tot in de perfectie geregeld hetgeen door de deelnemers ook zeer werd gewaardeerd. Het hele vrijwilligers-korps is weer beschikbaar voor de 37ste editie van dit prachtige tennistoernooi.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook