icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

H&I Surhuisterveen enthousiast over plan modernisering centrum

21 jan 2020

SURHUISTERVEEN Het centrum van Surhuisterveen wordt gemoderniseerd. De plannen voor een reconstructie van het centrum zijn in een afrondende fase en ondernemersvereniging H&I Surhuisterveen kijkt enthousiast naar de herinrichtingsplannen in het dorp. De Handels- en Industrieclub is blij en verheugd dat het centrum een nieuwe ‘look’ krijgt.
,,Het plan ziet er prachtig uit’’, vertelt voorzitter Abbe Borger van H&I. ,,Momenteel wordt gewerkt aan de puntjes op de i. We kijken er naar uit.’’ Onder meer de inrichting van de straat wordt gemoderniseerd. ,,Nu oogt het centrum soms wat rommelig, maar straks wordt het veel meer één geheel. Daar zijn we blij mee.’’ Naast nieuwe bestrating is er ook oog voor ‘groen’ in het centrum. ,,Het wordt een mooi geheel.’’
Parkeren blijft gratis in Surhuisterveen. ,,Dat zijn onze klanten van ons gewend en dat houden we graag zo. Het is handig nu al erg handig om in het dorp te parkeren. Dat blijft. Heel belangrijk.’’ De parkeervakken worden heringedeeld, zodat ze meer één geheel vormen en de doorstroom gemakkelijker wordt. ,,Soms is het zo druk in het centrum, dat het verkeer wat opstopt. Dat willen we graag wat soepeler laten doorstromen en de plannen voor de herinrichting helpen daarbij’’, vertelt Borger.
De plannen zijn in grote lijnen klaar. Belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen deze periode meekijken, meedenken en meepraten. Zo was er eerder bijvoorbeeld een moment in de tijdens de zogenaamde ‘informatiecarroussel’ in de gemeenteraad van Achtkarspelen en zo ook een informatieavond bij Brasserie Kolkzicht.
H&I ziet dat de betrokkenheid groot is. ,,Zowel ondernemers, als inwoners en klanten. Allemaal zijn ze geïnteresseerd. Dat toont dat Surhuisterveen leeft. Het bruist hier van de meedenkers. Een goed teken, want we houden wel van actie.’’
Surhuisterveen staat bekend om de vele activiteiten. Bij de nieuwe inrichting van het dorp is daar rekening mee gehouden. ,,Er moet ruimte zijn voor auto’s, maar ook voor ontspanning. In sommige perioden is er elk weekend wel een activiteit en dat is voor ons een belangrijk speerpunt. Mensen komen voor het ruime winkelaanbod naar Surhuisterveen, maar ook voor de gezelligheid: cultuur, sport en nog veel meer. Met het heringerichte centrum kunnen we straks weer jaren vooruit.’’ Na de informatieavond vergadert de gemeenteraad over het plan. Dat is waarschijnlijk binnenkort.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook