icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Knuffels, high-five’s en oliebollen maken Surhuisterveen gezellig

Knuffels, high-five’s en oliebollen maken Surhuisterveen gezellig

22 okt 2018

“Mei ik in knuffel?” In jongetje van een jaar of zeven wacht het antwoord niet af en vliegt Tuorke in de armen. Het zijn niet alleen de kinderen die oog hebben voor hetwandelende duplicaatvan de Feanster toer dat samen met kameraadJurre regelmatig een bezoek brengt aan het centrum van Surhuisterveen. Ook voor de oudere generatie is het illustere duo inmiddels een begrip geworden.

Tuorke en Jurre nemen vooral een stuk gezelligheid mee naar het dorp en houden van leven in de brouwerij. “Het is vandaag een stuk rustiger dan tijdens ons vorige bezoekje”, vergelijkt Jurre het winkelend publiek op deze ‘normale’ zaterdagmiddagmet hun bezoekje tijdens het korenfestival. “Maar niet getreurd, we zoeken de gezelligheid wel op.”

Goedemiddag! Wil het allemaal wat vandaag?”, informeert Jurre vriendelijk bij een van de kooplui op de zaterdagmiddagmarkt op het Torenplein. “Ja hoor, dat valt niet tegen. En we hebben er mooi weer bij hè.” Even verderop helpt Jurre een oudere mevrouw de weg over te steken door haar even in de arm te nemen. Een gebaar dat zeer op prijs wordt gesteld.

Hey, ben je maar alleen?”, vraagt een jongeman die Tuorke even zo snel niet ziet. “Nee hoor, mijn vriend en ik zijn altijd samen”, antwoordt Jurre die zijn maatje niet uit het oog is verloren. Het duo merkt dat het jaar alweer bijna ten einde loopt als ze aan de voet van de toren de oliebollenkraam zien staan.De bakker trakteert het duo op een bol en maakt even een praatje.

Ja, ook dit hoort bij gezelligheid”, glundert Jurre wanneer het duo even later staat de smikkelen van de lekkernij. Een jongetje kruipt stiekem weg achter zijn moeder bij het zien van Tuorke en Jurre. Bang zijn voor hetaltijd vrolijk getooide duo hoeft echter niet; Jurre trekt ’m dan ook al snel over de streep: “als ik een high-five krijg, krijg jij van mij een mooie kleurplaat.” De deal is gesloten.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair