icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Pieter Weening lost startschot PWC

Pieter Weening lost startschot PWC

23 jul 2019

SURHUISTERVEEN - Pieter Weening lost zaterdag 27 juli het startschot van zijn eigen classic op het Torenplein in Surhuisterveen.

De geroutineerde prof van Cycling Team Roompot-Charles, met etappeoverwinningen in de Tour en de Giro op zijn naam, klimt daarna zelf op de fiets voor een rit over 100 of 150 kilometer. De dinsdag erna, de 30-ste juli, staat Weening aan de start van de 38-ste Profronde.

De deelnemers aan de PWC hebben de keuze uit vijf nieuwe routes: 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer. Na afloop ligt er voor elke deelnemer een fraaie medaille klaar. De tocht over de kortste afstand is voor alle deelnemers gratis. ,,Zo kunnen zoveel mogelijk gezinnen en ouderen meedoen aan dit fietsevenement in Surhuisterveen”, stelt toerritcoördinator Jack Bouw.

Lifestyle is momenteel een hot item voor onder meer overheden en sportbonden. ,,Met de Pieter Weening Classic dragen we eraan bij om mensen in beweging te krijgen”, aldus Bouw. ,,Dat dit gebeurt in de schitterende natuur van deze regio is mooi meegenomen. De Rabobank zal onderweg zorgen voor een gezonde versnapering.”

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook