icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Rijdend motormuseum naar Surhuisterveen

Rijdend motormuseum naar Surhuisterveen

11 jul 2019

SURHUISTERVEEN - Oldtimermotorclub 'de Fan Antike Motorfreonen' rijdt zaterdag 13 juli vanuit Surhuisterveen de dertigste Fryske Wâlden Rally vanaf het terrein bij de molen aan de Dalweg.

De eerste deelnemer vertrekt om 10.30 uur voor een tijdrit door het mooie Fries-Groningse Wouden-gebied. Om zo weinig mogelijk strafminuten te verkrijgen wordt er door de leden van de Veteraan Motoren Club scherp gereden met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur. Er wordt in vier leeftijdsklassen gestart. Degene die het minste aantal strafpunten heeft wint de dagprijs, en wie van de in totaal twintig VMC-ritten van dit zomerseizoen het minste strafpunten verzamelt wordt winnaar van de jaarlijkse bokaal.

In de middag, na een uur pauze, rijden de deelnemers een toertocht. In totaal leggen de prachtige oude motoren zo’n 80 kilometer af.

Alhoewel de meeste deelnemende motoren meedoen in de leeftijdsklasses van 1925 tot 1940 zullen er in Surhuisterveen ook meerdere deelnemers met motoren uit 1905 tot 1924 aan de start verschijnen. Bekende motormerken uit grootmoeders tijd zoals BSA, Triumph, Norton, DKW en BMW zullen aan de start verschijnen. Uiteraard is er ook een Classic-klasse voor motoren tot 1970. Hieraan kan iedereen die zo’n motor bezit meedoen. Opgave kan tot vlak voor de start.

Vanaf half tien staat dit rijdende erfgoed ter bezichtiging opgesteld op het molenterrein. Ook zal de landelijke BSA-ownersclub omstreeks 14.00 uur tijdens een rondrit in hun clubweekend dit evenement bezoeken, hierdoor zullen bijna alle types van het Britse motormerk even in Surhuisterveen aanwezig zijn.
Bron De Feanster

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook