icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Sinterklaas heeft er zin in

Sinterklaas heeft er zin in

10 nov 2018

Zaterdag 17 november is het eindelijk weer zover. Sinterklaas komt met zijn hele gevolg aan in de haven van Surhuisterveen. En dat wordt weer een geweldig spektakel.
Vanaf half twee geven een aantal jonge Feansters genaamd de “Feanster Dear Devils” een spectaculaire show in de haven weg. De mannen hebben zelf een  schitterende act opgebouwd waar de nodige moed voor nodig is. Wat  dit precies inhoudt moet je zelf maar komen bekijken.
Zo rond tien voor twee hoopt Sinterklaas met zijn hele gevolg in de haven aan te komen. Als er tenminste geen onverwachte dingen gebeuren.
Zodra Sinterklaas voet aan wal zet gaan alle kinderen en alle ouders zorgen voor een grootse intocht van Sinterklaas in het centrum van Surhuisterveen. Begeleid door het jeugdkorps Crescendo uit Opende en showband Vios uit Kootstertille gaat de stoet richting de Kolk.
Na aankomst in het centrum gaat Sinterklaas met zijn Pieten brigade naar de grote disco wagen (opgesteld tussen Kolkzicht en Terstal). Na afloop van deze festiviteiten krijgen alle kinderen een presentje mee naar huis. De speciale pakjes tent staat op het Franse Pleintje.
Wat Sinterklaas nog wel even wil vragen aan alle kinderen: Zijn er al kinderen die een surprise hebben gemaakt om de Pakjes Piet te ondersteunen?
De goedheilig man heeft vorige week nog een brief geschreven met de opmerking dat de Pakjes Piet niet helemaal fit is en dat de kinderen uit Surhuisterveen gevraagd worden om hem te helpen. De surprises mag je afleveren in het Sinterklaas huis (deze keer aan de Groningerstraat 2) op deze (17-11) en de volgende zaterdagmiddag op 24-11.
Op zaterdag 1 december gaat de Pakjes Piet bekend maken wie het mooiste surprise cadeau heeft gemaakt. Sinterklaas en al zijn zwarte Pieten hebben er heel veel zin in. Jij komt ook = zeker weten. =

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair