icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Surhuisterveen in kerstsfeer met lekkers, muziek en acie

Surhuisterveen in kerstsfeer met lekkers, muziek en acie

15 dec 2018

 ‘Long time ago in Bethlem...’, zo zingt een van de koren in het winkelcentrum van Surhuisterveen. Er heerste in de aanloop naar Kerst  zaterdagmiddag duidelijk kerstsfeer in het dorp dat leeft. Zo toerde de kerstman in zijn arrenslee door de winkelstraat en konden de kinderen zich in een trein door het de winkelstraat laten rijden en tegoed doen aan allerlei lekkers

Natuurlijk waren ook Tuorke en Jurre van de partij en zij maakten onder meer een praatje met de kerstman. “Het is wel berekoud hoor”, zo vindt Jurre, maar door te blijven bewegen en met het winkelend publiek in contact te blijven, lukt het hen om het warm te houden. Zich opwarmen doet Tuorke zelfs door zijn slagkracht te wagen aan de Kop van Jut, maar brouwt hier weinig van; de kinderen om hem heen doen het beter.

Na het nuttigen van een warme worst is deze teleurstelling al snel weer vergeten en wandelt het duo zich opvrolijkend in lachspiegels langs onder meer een zweefmolen, een suikerspinkraam in de richting van de kindertrein. Bij het in- en uitstappen voor een rondje door het dorp is altijd beweging en gezelligheid en dus willen Tuorke en Jurre ook hier aanwezig zijn.

 “Ik hie al wat mear kreamkes ferwachte”, grieft een dame van middelbare leeftijd die in de krant had gelezen over een kerstmarkt en daar special voor is gekomen. De muziek van onder meer Big Band Marum en enkele zangkoren die zingen in kerstsfeer maken echter veel weer goed. “It is hjir altidengesellich”, glimlacht ze wanneer ze even later met haar dochtertje in de rij staat voor een zak popcorn en geniet van de gezellige kerstsfeer.


“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair