icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Dat er tijdens de intocht van Sinterklaas voor hen geen hoofdrol is weggelegd, vinden Tuorke en Jurre helemaal niet erg

Tuorke en Jurre malen niet om ondergeschikte rol bij Sinterklaas

16 nov 2019

In het hele dorp zijn kinderen te zien die verkleed gaan als Sinterklaas of zwarte Piet. Ze staan te wachten op de echte Sint Nicolaas uit Spanje die met zijn gevolg deze zaterdagmiddag in de haven van Surhuisterveen aankomt. Tuorke en Jurre zijn ook aanwezig bij deze intocht. Na een ontmoeting met de goedheiligman verdwijnt het Feanster duo voor vandaag echter ietwat naar de achtergrond.

 “Wat een mooi huisje hè”, wijst een vader z’n zoontje op Tuorke nadat hij zojuist nog een handvol pepernoten van een zwarte Piet heeft ontvangen. “Nee, dat is een torentje”, verbetert Jurre die er meteen bij vertelt dat z’n naam Tuorke is en dat het jongetje ’m wel een hand mag geven. Het mannetje houdt zijn aandacht vooral gericht op het snoepgoed in z’n hand, maar vindt ook Tuorke wel leuk.

Dat er tijdens de intocht van Sinterklaas voor hen geen hoofdrol is weggelegd, vinden Tuorke en Jurre helemaal niet erg. “Er zijn vandaag zoveel kinderen naar Surhuisterveen gekomen, ze komen ook wel naar ons toe voor een high-five, een box of een knuffel”, aldus Jurre die samen met Tuorke de sinterklaasstoet volgt en volop geniet van drumbandmuziek en opgewonden kinderen.

De intochtsstoet eindigt in het winkelcentrum waar het hoogtepunt van deze zaterdagmiddag volgt: op het podium mogen alle verklede sinterklaasjes en zwarte pietjes samen voor Sint Nicolaas aantal liederen gaat zingen waarna er voor alle kinderen in de pakjestent een cadeautje gereed ligt.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook