icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre respectvol en dansend tijdens NK veldrijden

Tuorke en Jurre respectvol en dansend tijdens NK veldrijden

13 jan 2018

“Ja, dames en heren, daar zie ik een kopie van de prachtige Feanster toer lopen...” Eén van de speakers van het NK-veldrijden in Surhuisterveen ziet Tuorke in het gele kostuum en rode hoed samen met Jurre lopen. Het duo is op weg naar de ceremonie protocolair van de elite-vrouwen op het Torenplein en passeert daarbij uiteraard de toren.

“Hier is het feest dat we allemaal willen zien”, klinkt meteen daarna uit de luidsprekers op het feestterrein, en zoals bekend zijn Tuorke en Jurre altijd aanwezig waar het maar gezellig is. En dus zijn ze te vinden op de locatie waar het winterfoodfestival plaatsvindt; de plek waar Surhuisterveen zich van zijn culinaire kant laat zien.

Keurig staan Tuorke en Jurre in de houding wanneer brassband Blaast de Bazuin het volkslied speelt en Jurre heeft daarbij respectvol zijn petje afgezet. Het duo voelt zich zeer vereerd wanneer ze een moment geflankeerd worden door rondemiss en rondemister en even later worden ze geïnterviewd door een verslaggever van RTV NOF. “Het is werkelijk een hele eer om hierbij aanwezig te mogen zijn”, glundert Jurre.

Het duo houdt wel van fietsen, maar richt zich toch liever op de warmte van de mensen. “Het is echt wel koud vandaag hoor”, beoordeelt Jurre de weersomstandigheden. Ze warmen zich onder meer aan het open vuur op het festivalterrein of door een dansje te maken op de opzwepende deuntjes – I will Survive – die blaaskapel de Harrekieten speelt. “Het is weer eens beregezellig in Surhuisterveen.”

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair