icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre treffen in Surhuisterveen veel wielrenners

Tuorke en Jurre treffen in Surhuisterveen veel wielrenners

17 jul 2021

“Wat is de kortste route?”, vraagt Jurre zich af bij het betreden van het wielerdorp. Afgelopen zaterdag ging vanaf het plein aan de voet van de Feanster toer in Surhuisterveen de zestiende editie van de Pieter Weening Classic van start. Bij het horen van de afstanden waren Tuorke en Jurre al iets minder enthousiast over hun deelname. “Laten we het eerst maar houden bij 25 kilometer.”

Aan het wielerfestijn doet het Feanster duo uiteindelijk niet mee, Tuorke en Jurre zijn wel uiterst enthousiast van de partij met hun bijdrage aan de gezellige sfeer in het winkelcentrum. “Wat gaan jullie allemaal doen vandaag?”, wil speaker Andries Nieuwenhuis van het fietsevenement weten. “A ha, dus jullie venten het dorp af.”

Met de bakfiets beweegt het duo zich door de gerenoveerde winkelstraat en deelt onder meer tekeningen, buttons en sleutelhangers uit; het is gezellig druk in het dorp. Vooral de jongste generatie is inmiddels gewend aande ontmoetingen en zijn uiterst gesteld op Tuorke en Jurre. Er worden volop high fives gewisseld en veilige knuffels gegeven.

Halverwege het centrum treffen Tuorke en Jurre hun collega sfeermaker Folkert-Hans Tolsma die op zijn muziekfiets al blazend op zijnsaxofoondiversevrolijke liedjes meespeelt. De thermometer in het centrum geeft inmiddels een temperatuur van dertig graden Celcius aan en dan slaan velen een ijsje ook niet af. “Het gaat verrassend goed met de handel”, vertelt ijscoverkoper Jelmer die z’n kraam nabij de Nije Jirden heeft opgesteld.

In het centrum van Surhuisterveen zijn deze zaterdagmiddag vooral veel fietsers in tenue te zien die zichzelf na hun prestatie veelal trakteren op een kop koffie of een borrel. De diverseterrasjes zijn gezellig vol. “Der stie wol in pittich wyntsje hjer”, blikt een van de wielrenners terug op de tourtocht. Zo rond de klok van drie uur zijn de meeste deelnemers gefinisht. Tuorke en Jurre gaan dan nog even door met het uitdelen van presentjes en het maken van gezellige praatjes.

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook