icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
“Dit is perfect weer om even een balletje te slaan”, vindt Jurre die samen met Tuorke een moment het spelletje mee speelt

Tuorke en Jurre treffen perfect weer om een balletje te slaan

18 aug 2019

Een stevige beat klinkt in het centrum van Surhuisterveen. Gelegenheidsteams als De Flierefluiters, Dwarsbongels en Zandhappers worden er door opgezweept tot een enthousiast  balspel tijdens het beachvolleybaltoernooi 2019. Boven de velden hangt dan wel een donkere lucht, het zijn vooral de zonnestralen die het leuk maken. Uiteraard weten ook Tuorke en Jurre deze gezelligheid te vinden op deze zaterdagmiddag.

“Dit is perfect weer om even een balletje te slaan”, vindt Jurre die samen met Tuorke een moment het spelletje mee speelt. Ze houden het toch liever bij waar ze al vele jaren goed in zijn: het wandelen door het centrum, het vriendelijk begroeten van het winkelend publiek en het uitdelen van kleurplaten.

“Beppe!” Een meisje van een jaar of zes roept ietwat angstig haar grootmoeder bij het zien van Tuorke en Jurre die ook nog eens aandacht aan haar besteden. Beppe is druk bezig met het bestuderen van kledingstukken in een van de winkels van Surhuisterveen, maar wendt zich al snel tot het illustere duo en haar kleindochter.

“Wil je een kleurplaat?”, vraagt Jurre en dan is het ijs snel gebroken. Welk kind wil er nu niet een kleurplaat?! Dat merken de Feanster artiesten telkens weer in de groep waar ze vooral hun vrienden maken. En dan krijgen ze deze keer ook nog een stoere plaat van de brandweer die komende zaterdag het 150-jarig jubileum viert op het Torenplein.

Even later nemen Tuorke en Jurre nog een kijkje bij het beachvolleybaltoernoei. Juist dan klinken de twee tonen van de claxon weer tussen de spelende volleyballers door: er moet gewisseld worden. Dan gaan Tuorke en Jurre ook maar even een wissel maken, ze gaan even rusten en gaan op het terras een bakje koffie drinken.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook