icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre zorgen voor toezicht en gezelligheid in centrum

Tuorke en Jurre zorgen voor toezicht en gezelligheid in centrum

21 aug 2021

Hey, met wie is Tuorke vandaag op pad? Dat is toch Jurre niet… Na een tweede blik blijkt dat Jurre op deze zaterdagmiddag getooid is in een veiligheidshesje waar ‘politie’ achterop staat. We controleren vandaag of iedere geparkeerde auto binnen de blauwe zone in het centrum wel de nodige voorziening heeft”, zo legt Jurre uit. Sinds begin juli is de parkeertijd in het centrum beperkt.

Er zijn nog best veel auto’s binnen de blauwe zone waar geen schijf op het dashboard is te vinden”, heeft het duo opgemerkt. Deze automobilisten vinden bij terugkomt bij hun auto geen bekeuring achter de ruitenwisser, maar een parkeerschijf met het logo van de Feanster handelsverenining. Ook delen Tuorke en Jurre deze blauwe schijven uit aan het winkelend publiek, om ze te wijzen op de verplichting.

Veel bezoekers van het winkelcentrum zijn niet op de hoogte van de maatregel, “Wannear giet dat yn mei dy blauwe zône”, wil een bejaarde man weten die een schijf van Jurre in ontvangst neemt. Hij schrikt wel een klein beetje wanneer hij te horen krijgt dat het ook vandaag al had gemoeten. “Wat is er loos?!”, wil een man weten die even verderop zijn auto parkeert en door Jurre wordt gewezen op de ontbrekende parkeerschijf.

Waar Tuorke en Jurre te vinden zijn is ook muziek en ook vandaag ontbreekt deze vrolijk noot niet. De Oertetters uit Ureterp zorgen voor de glimlach op de gezichten van de bezoekers aan Surhuisterveen. Aan de kinderen gaat het hele gebeuren rond parkeren en tijden voorbij, zij hebben het vooral gemunt op de bellenblaas die het Feanster duo uitdeelt. Muziek, even gezellig praatje en een lekkere knuffel zorgen ook deze zaterdagmiddag voor op en top gezelligheid in Surhuisterveen.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook