icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre brengen gezelligheid in angstige wereld

Tuorke en Jurre brengen gezelligheid in angstige wereld

17 okt 2020

SURHUISTERVEEN – Een heerlijk zonnige herfstzaterdagmiddag met een temperatuur van zo'n achttien graden, dat zijn normaliter toch wel de ingrediënten voor volle terrassen en honderden bezoekers in het winkelcentrum in Surhuisterveen. Afgelopen zaterdag was het behoorlijk anders in het dorp dat leeft. “Het is veel rustiger dan anders”, ziet het duo Tuorke en Jurre.

“Mensen hebben een aantal dagen geleden opnieuw het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te bewaren”, wijst Jurre op de aangescherpte maatregelen rondom corona waardoor de mensen wellicht angstig zijn geworden. Samen met maatje Tuorke laat Jurre zich niet uit het veld slaan en probeert de sfeer in een wereld die er weer heel anders uitziet enigszins gezellig te maken.

“Kan ik u blij maken met een sleutelhanger, een button of een kleurplaat?', vraagt Jurre aan een moeder die samen met haar dochter bij hen gestopt is. Natuurlijk is een kinderhand snel gevuld met een kleurplaat en ook de moeder is blij met haar attentie. Jong en oud komt op het duo af voor een groet, een gezellig praatje of een leuk cadeautje.

“Wat denk je, zou het een jongetje of een meisje zijn?”, vraagt een moeder aan haar zoontje terwijl ze Tuorke bestuderen die zwijgend tegenover hen staat te zwaaien. “Kijk eens naar de kleur van de schoenen.” Een knuffel geven aan het grote gele en rood gemutste Feanster torenbeeld durft het jongetje nog niet.

Tuorke en Jurre bekijken ook even de werkzaamheden voor de renovatie van het centrum die onlangs van start zijn gegaan nabij het Torenplein. Ze proberen zelfs even te helpen bij de klus, maar houden het snel weer voor gezien. Fans van het duo vragen of er al mondkapjes zijn met Tuorke en Jurre er op. Die zijn er nog niet, wie weet delen ze deze de volgende keer wel uit!

Meer informatie over en foto's van Tuorke en Jurre op Facebook 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook