icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Veldrijder Mathieu van der Poel voor duizenden toeschouwers oppermachtig in Surhuisterveen (+video)

16 jan 2018

Met groot machtsvertoon heeft Mathieu van der Poel uit Kapellen het Nederlands kampioenschap veldrijden in Surhuisterveen gewonnen. Hij was zondagmiddag oppermachtig en leidde vrijwel van start tot finish. 

Het is de vierde nationale titel voor het 22-jarige supertalent dat over drie weken in Valkenburg een gooi naar de wereldtitel doet. In het modderballet eindigde Lars van der Haar uit Woudenberg op de tweede plaats, op 1.10. Het feestje voor de familie werd compleet gemaakt door de derde plek voor David van der Poel, de drie jaar oudere broer van Mathieu.

Ontzettend druk

Het was dit weekeinde een geweldig wielerspektakel in Surhuisterveen. Zondagmiddag  was het ontzettend druk tijdens de wedstrijd van de mannen en beloften. Voorzitter Albert Helfrich van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen schat dat er tussen de 15.000 en 20.000 toeschouwers aanwezig waren. Hij spreekt van een zeer geslaagd wielerweekeinde.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Hieronder de samenvatting van de junioren.

Bron: Dagblad van het Noorden

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair