icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Naast de Kerstman zijn ook Tuorke en Jurre uiteraard aanwezig bij gezellige activiteiten. Waar mensen zijn, is het gezellig en daar zijn heel veel mensen vooral rond deze dagen wel naar op zoek. Immers, zo gezellig is er maar één.

Warme chocolademelk, glühwein en kleurplaten voor iedereen in Surhuisterveen

21 dec 2019

“Ho, ho, ho!” Op zijn arrenslee is de Kerstman ook dit jaar weer te gast in het winkelhart van Surhuisterveen en hij wuift naar alle bezoekers in het winkelcentrum die hij passeert. Waar mensen zijn, is het gezellig en daar zijn heel veel mensen vooral rond deze dagen wel naar op zoek en zijn dan hier op de juiste plek. Immers, zo gezellig is er maar één.

Naast de Kerstman zijn ook Tuorke en Jurre uiteraard aanwezig bij gezellige activiteiten. Waarbij vooral de jeugd is gefocust op het duo dat ook nu weer volop kleurplaten uitdeelt. “Niet meteen weglopen”, waarschuwt Jurre een meisje dat al dankbaar met haar kleurplaat naar haar vader keert. “Je krijgt er ook nog een pakketje kleurpotloden bij.” Het kan niet op...

“Kijk, een blokje met een neus”, wijst een echtpaar uit Zoetermeer hun dochtertje op Tuorke en Jurre. Het meisje heeft zojuist een suikerspin in ontvangst genomen en kijkt met open mond naar het Feanster duo en dan vooral naar Tuorke. Jurre verbetert de ouders: nee, dat is geen blokje, dat is een torentje. “Ah, een torentje met een neus”, concludeert de moeder.

“I love you”, roept een klein meisje dat beter bekend is met het duo en ze werpt een handkusje naar Tuorke. Natuurlijk krijgt ze even later ook een forse knuffel, een kleurplaat en kleurpotloden. Ook een aantal oudere dames vraagt heel vriendelijk of ze wel een kleurplaat mogen. “Kleurje, dat fyn ik sa moai wurk”, legt een van hen verontschuldigend uit. Leeftijd is niet belangrijk, er is genoeg voor iedereen!

“Wilt u een sleutelhanger meneer?”, vraagt Jurre even verderop. De man kijkt verbaasd op bij de kleinigheid die hem wordt aangeboden. “Hielendal om ‘e nocht?” Ja, het wordt de bezoekers van Surhuisterveen allemaal aangeboden door de winkeliers, net als de warme chocolademelk, een glaasje glühwein een suikerspin en nog veel meer. “Prettige feestdagen”, wensen Tuorke en Jurre een ieder toe.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook