icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Wegracekampioen Nigel Walraven opent Motor- en Brommershow

Wegracekampioen Nigel Walraven opent Motor- en Brommershow

19 nov 2018
De organisatie van de komende Motor- en Brommershow in Surhuisterveen is er ook deze keer in geslaagd een topper te strikken voor de opening.

Was het twee jaar geleden Rintje Ritsma die de opening voor z’n rekening nam, op vrijdagavond 23 november zal om 19.00 uur Nigel Walraven het startsein geven van de zesde editie van de show. Het evenement wordt gehouden op vrijdag 23 november (19.00-23.00 uur) en zaterdag 24 november (10.00-17.00 uur) in zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen. Ook dit keer is de toegang gratis.

Nigel Walraven is een topper in de Nederlandse wegracesport. Zowel dit seizoen als het vorige jaar werd de dertigjarige Suzuki-coureur uit Gorinchem Nederlands kampioen en won de Super Cup 1000. Hij schreef tevens de 501 kilometer Endurance-race in Assen op zijn naam, alsmede de ‘Zes Uren van Spa’ op het circuit van Francorchamps. Het volgende seizoen zal Walraven deelnemen aan de gehele WK Endurance cyclus.

De organisatie van de Motor- en Brommershow heeft naast de komst van Walraven nog een verrassing in petto voor de vele motorsportliefhebbers. Beide dagen is ook Bertus Folkertsma aanwezig. Folkertsma - afkomstig uit Tzummarum - is al 25 jaar actief en succesvol in de motorsport. Als coureur boekte hij successen in diverse klassen, waaronder de populaire Superbikes.

Folkertsma verzorgt tevens circuittrainingen in binnen- en buitenland. Zo introduceerde hij ook Rintje Ritsma in de motorsport. Folkertsma bleef uitdagingen zoeken en die vond hij in deelname aan de roemruchte races op het eiland Man, bekend van de ‘Isle of Man TT’. Van dit evenement zal hij beelden laten zien.

De belangstelling voor de Motor- en Brommershow is elke keer enorm. De reden is de grote diversiteit in aanbod van zowel brommers als motoren. ,,Oldtimers, nieuwe modellen, motorsport, toermodellen: iedereen komt aan z’n trekken. Er zijn weer veel pronkstukken zowel bij de brommers als motoren. Het wordt weer smullen voor de liefhebbers”, zegt André Postma namens de organisatie.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair