icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Wethouder Bruining schiet De Flexibele Makelaar Feanster 40 weg

Wethouder Bruining schiet De Flexibele Makelaar Feanster 40 weg

03 jun 2019

SURHUISTERVEEN - Wethouder Harjan Bruining lost zaterdag 8 juni het startschot van De Flexibele Makelaar Feanster 40. Bij de recreatieve triathlon in Surhuisterveen staan ruim driehonderd deelnemers ingeschreven.

Deelnemers aan de Feanster 40 moeten achtereenvolgens een kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en negen kilometer lopen. De start is in zwembad Wettervlecke, de finish op De Kolk in het centrum van Surhuisterveen.

Organisator Sjouke Jan Veenstra vertelt dat wethouder Bruining geen onbekende is voor de Feanster 40. ,,Hij stond zelf al drie keer aan de start, voor de eerste keer in 2001. Hij weet dus als geen ander hoe het is om onze triathlon te volbrengen."

In verband met het grote aantal deelnemers zijn er dit jaar liefst negen starts, een record. Veenstra: ,,De eerste recreanten beginnen al om 8.00 uur 's ochtends. Daarna zijn er nog zeven recreantenstarts, waarna om kwart voor één de wedstrijddeelnemers starten."

Uniek aan de Feanster 40 is dat deelnemers de tocht op hun eigen tempo kunnen volbrengen: wandelen, hardlopen, rustig of hard fietsen: het maakt niet uit. ,,Voor veel deelnemers is dit de eerste kennismaking met de triathlonsport", weet Veenstra. ,,Dat zien we ook dit jaar aan de startlijst: we hebben liefst 140 deelnemers die voor de eerste keer meedoen aan de Feanster 40."

De triathlon wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van veel middenstanders uit Surhuisterveen en omgeving, waaronder hoofd- en naamsponsor De Flexibele Makelaar. Veenstra: ,,We zijn blij dat ook dit jaar weer zoveel ondernemers hun medewerking hebben toegezegd. Het is een teken dat de triathlon leeft in de regio."

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook