icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Zesde Feanster Motor- en Brommershow met vele pronkstukken

Zesde Feanster Motor- en Brommershow met vele pronkstukken

09 nov 2018

Op vrijdag 23 november (19.00-23.00 uur) en zaterdag 24 november (10.00-17.00 uur) vindt in Zalencentrum De Lantearne, Jan Binneslaan 49 te Surhuisterveen de zesde Feanster Motor- en Brommershow plaats. Deze tweejaarlijkse motorhappening begint inmiddels een traditie te worden. “Opnieuw groots opgezet met vele pronkstukken, zowel oudjes als nieuwe modellen”, laat André Postma van De Lantearne weten.

“Het wordt weer smullen voor de liefhebbers van zowel motoren als bromfietsen”, blikt André Postma vooruit. “Oldtimers, nieuwe modellen, motorsport, toermodellen, iedereen komt aan z’n trekken.” Ook dit jaar worden weer echte oudjes tentoongesteld. “Van de nieuwste modellen tot juweeltjes uit het verleden”, weet Postma.

De belangstelling voor dit voor de regio unieke evenement is elke keer enorm. André Postma: “De diversiteit in het aanbod van motoren en brommers is groot. Dat is ook onze insteek. Een mix van klassieke en moderne motoren, zowel toer- als sportmotoren. Old- en youngtimers maken nog steeds veel herinneringen los bij de bezoekers.”

Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken hebben verschillende partijen hun medewerking toegezegd. De Noordelijke Hulpmotorenclub uit Gerkesklooster/Stroobos zorgt voor de inbreng van oude brommers. Bij de vorige edities stonden de liefhebbers vaak te watertanden bij het zien van deze pronkstukken. Veel mensen uit de hippietijd zullen met weemoed terug zien bij het aanschouwen met de ‘Hippie Puch’, die met het hoge stuur. Of de Belgische Royal North. Bijzonder is de Kreidler racer met twee carburateurs. En wel heel speciaal de zelfbouw Kreidler 50 cc, waarvan er maar eentje is gemaakt.

De plaatselijke oldtimerclub Fan Antike Motoren komen met motoren ‘op leeftijd’, die nog niet eerder op de beurs aanwezig waren. Verder is er de inbreng van de toervereniging MC De Toerriders uit Surhuisterveen en de Stichting Baansport Opende. Ook deze keer is de toegang gratis. De opening op de vrijdagavond zal een spectaculair karakter hebben. “Maar dat is nog even een verrassing”, laat André Postma namens de organisatie weten.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair