icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
1 maart Bertus Folkertsma vertelt over de ‘Isle of Man TT’

1 maart Bertus Folkertsma vertelt over de ‘Isle of Man TT’

01 mrt 2019

SURHUISTERVEEN – Op vrijdagavond 1 maart a.s. komt motorcoureur Bertus Folkertsma uit Tzummarum naar Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen om te vertellen over zijn grote passie: deelname aan de ‘Isle of Man TT’. Tijdens de in de november van het vorige jaar gehouden  druk bezochte Motor- en brommershow, eveneens in De Lantearne, liet hij beelden zien van deze roemruchte races op het eiland Man, waarbij hij op boeiende wijze zijn ervaringen met het publiek deelde. “Er was zoveel interesse voor zijn verhaal dat we als organisatie hebben gemeend deze gepassioneerde motorsportman nogmaals naar Surhuisterveen te halen”, laat Tjalling Elzinga namens de organisatie weten. “Al zal zijn verhaal uiteraard niet alleen over zijn deelname aan de races op Man gaan. Zijn carrière is daartoe te veel omvattend.”  

Bertus Folkertsma is al 25 jaar actief in de motorsport. Pas later in z’n carrière kwam deelname aan de ‘dodenrace’ op zijn programma. “Racen op het circuit van Assen is prachtig, maar Man was voor mij een uitdaging. De ‘Isle of Man TT’ is het meest ultieme wat je als motorcoureur kunt meemaken”, liet hij weten. In 2017 nam hij voor de eerste keer deel, met succes. Het vorige jaar was hij minder gelukkig. “Na anderhalve ronde ging ik onderuit en moest met een gebroken schouder opgeven.” 

Aan de vooravond van het nieuwe raceseizoen een mooie gelegenheid om te genieten van de belevenissen en prachtige anekdotes van een bevlogen motorsportman. De aanvang van dit avondvullend programma is 20.00 uur. De toegang is gratis.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair