icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre zorgen voor gezellig sfeertje in Surhuisterveen

Tuorke en Jurre zorgen voor gezellig sfeertje in Surhuisterveen

20 jul 2020

Zo gezellig is er maar een, dat altijd al de slogan die het winkelcentrum van Surhuisterveen sowieso al een stuk sfeer geeft. Het markante duo Tuorke en Jurre slaagt er al vele jaren in daar elke keer weer een flinke schep bovenop te doen; is het niet door hun aanwezigheid, dan is het wel de muziek die ze meebrengen, de vrolijke versieringen of het altijd maar weer uitdelen van presentjes.

Om de voorgeschreven afstand van anderhalve meter te bewaren, is de bakfiets als etalage voor de presentjes een briljante oplossing. Tuorke draagt een beschermend kostuum en mag derhalve zonder beperking knuffels uitdelen. “Maar het is vandaag wel heel erg warm hoor”, aldus het duo dat deze zaterdagmiddag dan ook vaker dan normaal even pauze houdt voor een verkoeling.

Niet alleen voor vaders, niet alleen voor moeders, deze keer zijn de diverse presentjes voor iedereen, nodigt Jurre de passerende gasten joviaal. “Mag ik er wel twee?”, vraagt een oudere dame met een ondeugende blik in haar ogen. Natuurlijk mag ze twee zaklampjes meenemen en ook haar partner mag iets uitzoeken.

Alleen al het zien van Tuorke en Jurre tovert bij de meeste mensen een glimlach op het gezicht en voorbijgangers zwaaien vrolijk naar het duo. “Goedemiddag, u mag ook een presentje uitzoeken van de Feanster winkeliers hoor”, vertelt Jurre aan de voorbijgangers die het nog niet weten. “Oh, wat gaaf, dank je wel”, reageert een echtpaar dat klaarblijkelijk onbekend is in Surhuisterveen.

 

Ondanks de warmte swingt het duo er vrolijk op los bij de muziek uit de musicbox die op de bakfiets staat. “We hebben maar liefst honderdtachtig vrolijke muzieknummers paraat”, aldus Jurre die swingend zijn voertuig bestuurt. Tuorke loopt er zingend en dansend achteraan: sha-la-la, you’re the greatest lover...

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook