icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Cent afgeschaft

19 apr 1982

uit: Friesch Dagblad, april 1982 

Centen – als betaalmiddel verleden tijd…


Cent afgeschaft

 

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft officieel afscheid genomen van de cent door het aannemen van een wetsontwerp waarin deze munt wordt afgeschaft.

Alleen de PSP’ers Willems en Van der Spek stemden tegen. Hoewel de cent nu als munt is afgeschaft blijft hij wel bestaan als rekeneenheid. Bij het betalen zullen de bedragen dan afgerond moeten worden op stuivers.

 

De VVD’er Joekes trachtte de kamer nog te winnen voor zijn wijzigingsvoorstel dat op het fout hanteren van de afrondingsregel een strafsanctie moet worden ingesteld.

 

naar tweede kolom

Staatssecretaris Kombrink van financiën zei echter niet overtuigd te zijn van de effectiviteit van een dergelijke strafsanctie en ontraadde het amendement van Joekes dan ook. Naast de VVD steunde ook de PSP het voorstel van Joekes dat dus geen meerderheid achter zich kreeg.
april 1982

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook