icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Druilerige intocht weerhoudt publiek niet om Sint welkom te heten

Druilerige intocht weerhoudt publiek niet om Sint welkom te heten

18 nov 2023

Enkele ouders staan samen met hun kinderen al ruimschoots op tijd in het centrum van Surhuisterveen te wachten op Sinterklaas. Portieken en luifels worden gebruikt om te schuilen tegen de aanhoudende regen. De echte ‘die hards’ staan echter gewapend met paraplu te wachten bij de Feanster haven, waar de goedheiligman traditioneel binnen komt.

In de druilende regen staan ook Tuorke en Jurre deze zaterdagmiddag te wachten samen met de muzikanten van muziekkorps Crescendo uit Opende. Zij hebben hun fietsen al keurig in rijen opgesteld, klaar voor vertrek om Sint te begeleiden. De korpsleden staan eerst nog in groepjes te schuilen onder de bomen nabij de Feanster haven. Even verderop meert de boot met Sinterklaas en zijn Pieten aan.

Ondanks het regenachtige weer staan er honderden vaders en moeders met hun kinderen langs de Feanster haven om de goedheiligman welkom te heten. Zodra Sint een voet aan wal heeft gezet, begint de bicycles showband muziek te maken: ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, en fietsen richting het centrum van Surhuisterveen.

Een kind zit veilig op de schouders van ‘heit’ naar Sinterklaas te zwaaien, ‘mem’ staat er met de paraplu boven het hoofd naast om de pepernoten in ontvangst te nemen. Het uitdelen van lekkernijen en cadeautjes laten Tuorke en Jurre tijdens deze intocht graag over aan de vele Pieten die meegekomen zijn naar Surhuisterveen. “Alle aandacht gaat vandaag naar Sinterklaas”, weet Jurre.

Hoe dichter Sint met zijn gevolg bij het centrum komt, des te dichter de mensen met hun paraplus bij elkaar staan. Vooral rondom het pakjeshuis staan de mensen samen gedromd. Er is een officieel welkomstwoord van burgemeester Oebele Brouwer waarna Sinterklaas vooral het publiek bedankt. “Geweldig dat er ondanks dit slechte weer toch zoveel kinderen naar Surhuisterveen zijn gekomen.” Na de plechtigheden spoeden velen zich weer naar huis, op naar de warme kachel.

 

 

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook