icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Gezellig Surhuisterveen promoten door muziek en dans

Gezellig Surhuisterveen promoten door muziek en dans

15 jul 2023

Overal waar Tuorke en Jurre zijn is het feest, en waar het feest is zijn Tuorke en Jurre. Het is alsof de feiten elkaar aantrekken. Terwijl het Feanster duo op deze zaterdagmiddag even een momentje staat te wachten, komen er zeventien jongedames op hen afstormen die graag een knuffel en een rondje op de bakfiets willen maken.

Van het ene op het andere moment zijn Tuorke en Jurre zo beland in een vrijgezellenfeest. “Altijd leuk toch”, is het enige dat Jurre erover opmerkt en vrolijk meedoet met de feestgangers. De nu nog vrijgezelle Renate maakt een rondje op Jurre’s bakfiets en wordt van alle kanten gefotografeerd. Natuurlijk wil de meidengroep ook nog even met z’n allen op de foto.

In het centrum van het dorp is al opnieuw feest. Het zijn de Oertetters uit Ureterp die zorgen voor gezellige klanken. “Muziek helpt altijd om sfeer te maken”, zo weet Jurre maar al te goed. Hij dempt af en toe even de speakers van de stereo-installatie op z’n bakfiets om de muziek van het dweilorkest dat te gast is in het dorp dat leeft niet te verstoren.

“Er zijn ook al veel toeristen in het dorp”, zo heeft het duo gezien. De bezoekers ervaren meteen dat er maar één zo gezellig is als Surhuisterveen en zien Tuorke en Jurre in een polonaise meelopen op het nummer Sweet Caroline. Iedereen om hen heen wordt uitgenodigd om mee te doen. Meedeinen met “van voor naar achter, van links naar rechts”, is vervolgens ook niet zo moeilijk meer.

Uiteraard wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de knuffels, kleurplaten en high fives met de kinderen. Ze staan er af en toe met de vingers in de oren bij wanneer de enthousiaste Oertetters meer decibels produceren dan hun trommelvliezen kunnen verdragen. De rest van het publiek geniet volop van Het land van Maas en Waal en ‘We hewwe een woanskip en ut leit an de Singel.'

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook