icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Herfstvakantie begint met zoete geuren en bellenblaas

Herfstvakantie begint met zoete geuren en bellenblaas

25 okt 2023

De herfstvakantie is aangebroken en om dat samen met de jongeren te vieren delen Tuorke en Jurre deze zaterdagmiddag vliegtuigjes, tekeningen en bellenblaas uit. Bovendien kan iedereen zich tegoed doen aan lekkernijen zoals popcorn en suikerspinnen en is er een ballonnenmaker die mooie beestjes kan maken van ballonnen. Alleen het kijken naar dit kunstproces is al een aardigheid.

“Is het lekker? Nou, dan nemen we het mee…” Een moeder laat zich overhalen om een zakje popcorn dat ze krijgt overhandigd voor haar zoontje aan te nemen. Op diverse locaties worden jongeren getrakteerd. Op de plekken waar de lekkernijen worden gedeeld zijn heerlijk zoete geuren te ontwaren.

Tuorke en Jurre krijgen plakhandjes door de vele high fives van met suikerspin en popcorn besmeurde handjes van kleine kinderen, maar daar malen ze niet om. “Wat hasto der foar in moaie ballon”, vraagt Jurre aan een klein meisje dat een roze ballon in haar hand heeft. “Wil je er ook een vliegtuigje bij?” Nou, dat wil ze wel. Ze krijgt er een tekening en een bellenblaas bij.

“Too-okke! Too-okke!” Een jongetje van een jaar of drie staat samen met zijn moeder in de rij te wachten tot de ballonnenmaker een kunstwerk voor hem maakt en vanuit de wachtrij Tuorke herkent en roept. Natuurlijk staat deze even later naast hem en geeft het jochie een high five en een boks. “Prettige vakantie he!”

(Meer foto's op Facebookpagina Tuorke & Jurre)

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook