icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Nieuw onderzoek naar moordzaak Ferwert

17 dec 2007

Nieuw onderzoek naar moordzaak Ferwert

 

FERWERT - Politie en justitie laten opnieuw sporenonderzoek doen in de hoop de moord op Simone de Laat uit Ferwert alsnog op te lossen. De dertigjarige vrouw is achttien jaar geleden vermoord in haar slaapkamer thuis in Ferwert. Ze was op haar hoofd geslagen en gewurgd.

 

Onderzoek leidde toen niet tot resultaat. Het coldcaseteam van de Friese politie bekeek de zaak in 2004 opnieuw. Tientallen getuigen en twee verdachten, de vader en de vriend van Simone, werden gehoord. Zij hebben volgens de rechercheurs de vrouw niet om het leven gebracht.

 

De sporen zijn bewaard. Het coldcaseteam stuurde drie jaar geleden materiaal naar het Nederlands Forensisch Instituut maar dat leverde niets op. Justitie wil nu dat het NFI onder andere een kussensloop onderzoekt op sporen van de dader. Die zou Simone een kussen op het gezicht hebben gedrukt zodat zij stikte.

 

Na een uitzending van Peter R. de Vries over de moordzaak kwamen zondagavond en maandagochtend bij de politie twintig tips binnen. De Vries legde de zaak voor aan moorddeskundigen in binnen- en buitenland. Volgens de Amerikaanse profiler Wayne Porter was er sprake van een bliksemaanval op Simone. Hij vermoedt dat de dader gefixeerd op haar was en haar al langere tijd in de gaten hield.

 

Simone lag op het moment van de aanval onder haar dekbed te slapen, blijkt volgens onderzoekers van Independent Forensic Services uit Nunspeet. Ze kreeg vermoedelijk een klap met een hamer en niet met een scherp voorwerp waar de politie vanuit ging. De vrouw is vervolgens gewurgd en daarna met een kussen verstikt.

 

Bron: Leeuwarder Courant (17-12-2007)

www.leeuwardercourant.nl

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook