icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Spaar en Voorschotbank als Friesland Bank door

05 apr 2005
Spaar en Voorschotbank als Friesland Bank door

SURHUISTERVEEN/GROOTEGAST - Vanaf 1 april zijn de beide vestigingen van de Spaar en Voorschotbank in. Surhuisterveen en Grootegast verder gegaan onder de naam Friesland Bank.

Daarmee verdwijnt de handelsnaam Spaar en Voorschotbank na ruim 95 jaar trouwe dienst. "Jazeker, dat doet wel pijn", vertelt kantoordirecteur Kees de Jong. "De bank is opgericht door Feansters en wij hebben altijd een zeer nauwe band gehad met de regio. De naam Spaar en Voorschotbank is zeer bekend. Het is jammer dat die nu verdwijnt."

Het is echter wel een goede en logische stap, aldus De Jong. "Onze dienstverlening en bedrijfsvoering is inmiddels gelijk aan die van Friesland Bank. Dan is dezelfde naam niet alleen duidelijker voor onze relaties maar ook efficiënter voor de bank. De medewerkers van de bank zijn nog steeds dezelfde, en de betrokkenheid en deskundigheid blijft dat ook. Wij zullen vol trots de sterke naam en positie van de Spaar en Voorschotbank voortzetten als Friesland Bank in Surhuisterveen en Grootegast, zowel voor particulieren als bedrijven en instellingen."

Ook de Vereniging Spavo blijft actief. Toen de Spaar en Voorschotbank in 1991 fuseerde met Friesland Bank is door de toenmalige Raad van Advies deze vereniging opgericht, om ook het Munt- en Penningenkabinet en andere activiteiten zoals het Spavo Spring Concert en de wielerrondes voort te zetten die voorheen door de bank georganiseerd werden.

Deze vereniging, met veel Feansters als lid, blijft organisator en sponsor van allerlei activiteiten en maatschappelijke ondersteuning. De bank en de vereniging zijn zeer nauw bij elkaar betrokken, nu en in de toekomst. De Vereniging Spavo wordt financieel gevoed door Friesland Bank.

Bron: De Feanster (05-04-2005)
www.defeanster.com

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook