icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre bieden service bij parkeren winkelcentrum

Tuorke en Jurre bieden service bij parkeren winkelcentrum

16 apr 2023

“Wat zien jullie er leuk uit!” Een man en een vrouw die ogenschijnlijk nog niet eerder in Surhuisterveen te gast waren, ontmoeten Tuorke en Jurre en nemen daarbij gretig een parkeerschijf in ontvangst. Genoot het Feanster duo tijdens het paasweekend nog heerlijk voorjaarsweer, deze zaterdagmiddag was het bewolkt en een behoorlijk graadje koeler. Met een muziekje erbij weten ze er altijd weer iets leuks van te maken.

 

“De bakfiets is weer gerepareerd en de ketting gesmeerd”, blikt Jurre nog even terug naar de klapband van het vorige bezoekje aan het winkelcentrum. “Alles draait weer op rolletjes.” Vorige week deelde het duo paaseitjes uit aan het publiek, deze week zijn het maskers, kleurplaten, buttons en parkeerschijven waar jong en oud mee wordt verblijd.

 

Terwijl links en rechts de presentjes worden uitgedeeld controleren Tuorke en Jurre met een schuin oog of de geparkeerde auto’s wel een schijf achter het raam hebben. Wanneer ergens een ontbreekt, stelt Jurre er eentje in op de juiste tijd, plaatst de parkeerschijf achter de ruitenwisser en probeert op deze manier de gasten in Surhuisterveen een beetje te helpen.

 

“Willen de dames ook een parkeerschijf voor de rollator”, grapt Jurre naar twee bejaarde dames die naast elkaar wandelen met hun hulpmiddel. “Ha ha, nee, mar sit der noch wat foar ús yn”, wil een van hen wel weten en kiest vervolgens een button met de tekst ‘I love Surhuisterveen’. “Noh, wat moatst dêr no wer mei”, wil de ander weten. “Dy spjeldzje ik gewoan op it boarst.”

 

Aan de overkant wandelen twee meisjes samen met hun moeder. Ze kijken aarzelend naar Tuorke en Jurre, maar zwaaien enthousiast terug wanneer het duo hen op het oog heeft en wuift. “Vooral op kinderen hebben we in die tien jaar dat we in Surhuisterveen rondlopen een magische effect”, merkt Jurre nog altijd op. Dat maakt het telkens weer leuk om hier te zijn.”

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook