icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Tuorke en Jurre brengen Tour de France sfeer in Surhuisterveen

20 jul 2015

Finish

In rap tempo fietsen ze langs de finish nabij de Feanster toer. Tuorke en Jurre zijn volledig in de ban van het wielrennen proberen daarom de sfeer van de Tour de France die momenteel in Frankrijk heerst, een klein beetje in het centrum van Surhuisterveen te creëren. Het commentaar van een reporter ontbreekt nog, maar de ogenschijnlijke finish van het populaire duo is er niet minder spectaculair om.

Na hun finish op de fiets gaan Tuorke en Jurre wandelend verder door het winkelcentrum. “Moatst ris sjen, wa haw wy dêr?”, vraagt een moeder aan haar kleuter die toch ietwat angstig bij de in fel geel en rood getooide Tuorke op kijkt. Regelmatig gaat Tuorke door de knieën om één van zijn jeugdige fans een knuffel of een hand te geven en uiteraard krijgen ze allemaal een feestelijk button.

Envelopjes

Voor een groot deel van het winkelend publiek blijven toch de bonnetjes met kans op leuke prijsjes het meest aantrekkelijk. “Diele jimme ek wat út”, luidt de veelgehoorde vraag aan Tuorke en Jurre wanneer ze langslopen. Het spannende moment van in het envelopje kijken blijft aantrekkelijk en de aanbiedinkjes zijn beslist niet onaardig.

Een echtpaar van middelbare leeftijd heeft dubbel prijs: hij kan een pak koffie halen bij één van de deelnemende supermarkten en het dorp en zij wint een appelpunt bij de koffie in één van de Feanster horecagelegenheden. “Gezellich, in bakje kofje op it terras mei in gebakje d'r by, dat is bingo fansels”, zo luidt de enthousiaste reactie op de prijs.

Dan ineens... wat gebeurt daar? Een valpartij! Tuorke gaat onderuit en de renners ontwijken hem ternauwernood. 't Is allemaal net echt rondom de locatie waar volop foto's met Tuorke en Jurre in de sfeer van de tour kunnen worden geschoten. Gelukkig zijn er geen gewonden en stapt Tuorke al snel weer op de fiets.Valpartij

Tuorke en Jurre zijn op vrijdag 31 juli weer in Surhuisterveen voor de uitreiking van de fiets die gewonnen kan worden met de kassabon-actie. Uiteraard zijn de alom bekende en onafscheidelijke figuren ook tijdens de profronde op dinsdag 28 juli in het dorp te vinden. “Nu nog even om boodschappen, dan kunnen we vanavond weer genieten van de tourverslagen”, kondigt Jurre aan terwijl ze onderweg gaan naar de supermarkt.

Supermarkt

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook