icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre zetten ook in regenachtig weer de bloemetjes buiten

Tuorke & Jurre brengen zonneschijn in natte winkelstraat

24 mrt 2024

Ook harde winden en felle regenbuien houden Tuorke en Jurre niet tegen om er in het centrum van Surhuisterveen een gezellige boel van te maken. Met de fietskar vol paaseieren brengt het duo ook deze zaterdagmiddag tussen de buien door het winkelend publiek in de juiste stemming en laat hen af en toe zelfs dansen.

 

“Oh-oh”, waarschuwt een moeder die met haar zoontje aan de hand De Kolk oversteekt. “Het gaat weer regenen, we moeten even hollen.” Even verderop komen ze Tuorke en Jurre tegen en of het nu net weer even droog is of dat aan de druppels simpelweg niet meer wordt gedacht, maar dan ineens is er alle aandacht voor een knuffel van Tuorke en natuurlijk een zakje met lekkernijen.

 

“Wat is het ook slecht weer hè”, zo klaagt een oudere dame die dankbaar een zakje snoep van Tuorke in ontvangst neemt. Haar man loopt haastig door de naastgelegen horecagelegenheid binnen om droog een bakje koffie te drinken. Een meisje van een jaar of vijf durft Tuorke geen knuffel te geven, even later kan er voorzichtig een glimlach vanaf en durft ze verlegen even te zwaaien.

 

Om de apparatuur en het snoepmateriaal zoveel mogelijk droog te houden, schuilen Tuorke en Jurre hier en daar onder de luifels en houden ze de weerradars op internet in de gaten. “Over vijf minuten gaat het voor lange tijd regenen”, zo luidt de voorspelling maar even later schijnt toch nog de zon. “Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt”, klinkt vanuit de speaker op de fietskar.

 

“Ja! Zonneschijn… actie!”, roept Jurre zodra het droog is en swingt samen met Tuorke de straat over. Ze krijgen drie oudere dames ook aan het swingen. “Joe-hoe”, dansen ze waarna ze vrolijk met het duo op de foto gaan. “We blijven de bloemetjes gewoon buiten zetten”, aldus Jurre wanneer ze een bloemenzaak passeren en zo buigt het duo ook vandaag de trieste stemming om in een vrolijke boel.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook