icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre delen knuffels, warmte en cadeautjes

Tuorke en Jurre delen knuffels, warmte en cadeautjes

16 dec 2023

“Ho, ho, ho!” De Kerstman is op bezoek in Surhuisterveen en groet op deze grijze zaterdagmiddag uiterst enthousiast al het winkelend publiek vanaf zijn arrenslee. Tuorke en Jurre zijn er ook. Zij zwaaien niet alleen naar de kerstman maar geven ook aandacht aan de kinderen en mensen die een kleurplaat, een cadeautje of gewoon een knuffel willen. Een beetje warmte, daar zijn de meeste mensen wel van gediend, zo vlak voor de feestdagen.

 

Hey, jullie willen vast wel een stukje zeep”, zo oppert Jurre twee dames die vlakbij het carillon de straat oversteken. - “ Oh jazeker, fijn dank u wel.” Ze krijgen nog een warme kerstgroet mee en wederom zijn er enkele mensen blij gemaakt met een kleinigheid. Even verderop motiveert een moeder haar zoontje om Tuorke een high five te geven. “Kijk eens aan, je krijgt er ook nog een dikke knuffel bij.”

 

Het is allemaal warmte, vriendelijkheid en leuke dingen die gedeeld worden en daar hebben Tuorke en Jurre beslist talent voor. Met de bekende klanken van I’m dreaming of a white christmas’, zorgt Blaast de Bazuin voor de muzikale opfleuring van het geheel. Er zijn kraampjes waar glühwein, warme chocolademelk en poffertjes worden gedeeld. Het kan niet op in Surhuisterveen.

De bellen van de arrenslee van de Kerstman – welke wordt voortgetrokken door twee paarden – zorgt eveneens voor een gezellige noot, velen blijven even langs de weg staan wanneer ze langsrijden. “Wy wolle graach glühwein”, glunderen twee dames van middelbare leeftijd wanneer ze gearmd arriveren bij de kraam. “Dit is oan ús noazen wol te sjen tink.”

(Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Tuorke en Jurre)

 

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook