icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre delen liefde en carnavalstemming

Tuorke en Jurre delen liefde en carnavalstemming

10 feb 2024

Dat het carnaval is en over enkele dagen Valentijnsdag, kan de bezoekers van Surhuisterveen amper ontgaan. In vol ornaat delen Tuorke en Jurre leuke presentjes en draaien ze passende muziek.

 

“Ja, ik denk: het is carnaval, ik pak even uit.” Jurre heeft op deze zaterdagmiddag een feestelijk tenue aangetrokken en is alleen al door de muziek volledig in feeststemming. Tuorke swingt al even vrolijk mee achter de bakfiets. De playlist bestaat vooral uit lovesongs. Volgende week is het Valentijnsdag en het Feanster duo doet er alles aan om de bezoekers van het winkelcentrum hier op te wijzen.

 

“Wil je ook wat lekkers?”, vraagt Jurre aan de jongeren die ze tegenkomen en natuurlijk zeggen die daar geen nee tegen. Ze krijgen een zakje snoepjes met onder meer schuimpjes en diverse rode en witte hartjes. Al na een rondje langs diverse winkels aan De Kolk en De Dellen merken ze dat de lekkernijen uiterst geliefd zijn. “De cadeautjes vinden gretig aftrek.”

 

“All you need is love”, schalt uit de speaker. “Geweldig, bedankt!”, spreekt een echtpaar dat in deze entourage een snoepzakje ontvangt en even verderop ontvangt een jongetje van een jaar of zeven eenzelfde presentje. “Wat zeg je dan?”, instrueert zijn moeder als vanzelfsprekend. Een stel oudere dames nemen de snoepjes ook verheugd in ontvangst. “Oh, dank je wel, wat lief.”

 

“Wat voor feest is dit?”, vraagt een oudere man zich af die net uit de auto stapt en de deur voor zijn vrouw open houdt. Ze vallen met de neus in de boter, Jurre heeft voor het tweede gedeelte van de middag gekozen voor een playlist met carnavalliedjes, het feest kan beginnen! Surhuisterveen, zo gezellig is er toch echt maar een!

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook