icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
“We zijn naar Surhuisterveen gekomen om een auto te kopen”, vertelt een echtpaar uit Heerenveen aan Tuorke en Jurre. “Maar het lijkt hier wel feest, we zijn wat blijven hangen in het centrum.”

Tuorke en Jurre krijgen swing-assistentie tijdens korenfestival

16 sep 2023

Dat muziek prima samengaat met gezelligheid dat weten Tuorke en Jurre maar al te goed. Het Korenfestival in het centrum van Surhuisterveen is bij het Feanster duo dan ook hun meest favoriete evenement. Afgelopen zaterdag was het zover en fleurden bijna twintig koren het altijd gezellige winkelcentrum op. Tuorke en Jurre dansten volop mee en kregen daarbij assistentie van diverse figuren.


“When I saw her face”, zingt vrouwenkoor Hjerres uit Ureterp. Ze staan heerlijk in de schaduw opgesteld en vele toeschouwers staan er omheen. “We zijn naar Surhuisterveen gekomen om een auto te kopen”, vertelt een echtpaar uit Heerenveen aan Tuorke en Jurre. “Maar het lijkt hier wel feest, we zijn wat blijven hangen in het centrum.”


Ja leuk! Hjir is oeral wat te dwaan”, bevestigt een voorbij wandelend stel dat blijkbaar ook niet bekend is met de altijd aanwezige gezelligheid in Surhuisterveen. “Mama, stoppen!”, roept een meisje dat achter haar moeder aan fiets het centrum in wanneer ze Tuorke en Jurre ziet. Natuurlijk wil ze Tuorke een knuffel geven.”


Terwijl Tuorke vooral bezig is het het uitdelen en in ontvangst nemen van high-five boksen, maakt Jurre met veel bezoekers gezellig een praatje en zo beweegt het duo zich langzaam aan door het druk bezochte centrum. “Het zijn vandaag wel meer rollators dan high-fives”, zo merken ze op, en gezien de doelgroep voor een korenfestival is dit niet vreemd.


“Wat moeten al die auto’s hier”, klaagt een ouder echtpaar dat vrolijk staat te swingen bij Popkoor Pop4You en telkens plaats moet maken voor passerende auto’s. “Go you own way”, weet popkoor Daisy Bells deze vraag even verderop vrolijk te beantwoorden. Twee ‘vriendelijke’ heksen jagen het publiek de stuipen op het lijf met spin Abe en een soort van Calimero swingt samen met Tweety de vogeltjesdans. Het is weer feest in Surhuisterveen.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook