icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre laten vaders genieten van droge worst

Tuorke en Jurre laten vaders genieten van droge worst

16 jun 2024

Voorafgaand aan moederdag was er voor vele moeders een cadeautje. Met vaderdag in het verschiet kunnen de vaders die Surhuisterveen bezoeken van Tuorke en Jurre dan ook iets leuks verwachten. Glimlachend namen vele mannen dan ook een droge worst in ontvangst van het duo: “alsjeblieft, een cadeautje voor vaderdag!”

Zoals gewoonlijk gaan Tuorke en Jurre altijd op pad met de bakfiets waarvan muziek klinkt en dat alleen al brengt een stuk gezelligheid. “Oh, wat is het leven fijn, fijn fijn”, zo klinkt de Hollandse kraker over het liedje ‘langs de Rijn, Rijn, Rijn’ en daarbij past het presentje van vandaag weer heel prima met ‘potje bier, bier, bier.’ 

“Kijk eens, voor vaderdag”, zo overhandigt Jurre de zoveelste worst aan een vader. Bij de een verdwijnt deze dankbaar in de binnenzak, de ander overhandigt ’m keurig aan zijn vrouw. De worsten vinden gretig aftrek, een jongeman draait het raampje van z’n auto even open en neemt eentje in ontvangst, een oudere man pikt ’m al fietsend aan. “Tankewol!” 

“Wat is der hjoed foar heitedei”, vraagt een oudere mevrouw die nieuwsgierig om de bakfiets van Tuorke en Jurre heen draalt in de hoop op een lekkernij. “Vandaag is het alleen voor vaderdag”, geeft Jurre een duidelijke grens aan, waarna mevrouw teleurgesteld afdruipt. “No, dan geane wy wer fierder.” 

Ook de mannen van de brandweer die voorbij rijden krijgen een worstje in de hand gedrukt en twee truckers die een paar minuutjes later passeren steken hun gespierde arm ook even uit het raam van de cabine. Bij de brillenzaak test een mijnheer zijn zonnebril even buiten de winkel en krijgt ook een droge worst in de zak gedrukt. “Prettig weekend, geniet er van!” 

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook