icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Samen met Tuorke en Jurre maakt Folkert-Hans er op deze zaterdagmiddag een gezellige boel van in het dorp dat leeft

Tuorke & Jurre maken vrolijke noot samen met Folkert-Hans

20 aug 2022

 “Ja dames en heren, goedemiddag allemaal!” Het is de in Surhuisterveen inmiddels welbekende Folkert-Hans die het winkelend publiek uiterst gastvrij welkom heet en met zijn trompet en saxofoon vele melodietjes maakt tot vrolijk klinkende liedjes. Samen met Tuorke en Jurre maakt hij er op deze zaterdagmiddag een gezellige boel van in het dorp dat leeft.

Tuorke en Jurre richten zich in deze vakantieperiode vooral op toeristen en delen daarom onder meer parkeerschijven uit. “Ook leggen we uit waar ze zoal kunnen parkeren”, legt Jurre uit. Net zoals de jeugd inmiddels wel van het duo gewend is, worden ook kleurplaten volop uitgedeeld en deze vinden gretig aftrek.


Mei ik ek wol ien foar myn broerke?”, vraagt een jongetje beleefd en natuurlijk krijgt hij er eentje extra mee, en ook nog eens twee buttons erbij. Even verderop durft een jongetje in de wandelwagen Tuorke geen high-five te geven, maar als ‘mem’ spreekt over een knuffel, heeft hij z’n armen al snel gestrekt. Een knuffel, daar is iedereen dol op, ongeacht de leeftijd, zo heeft het duo inmiddels wel geleerd.


“Dames en heren, hier moet u wezen, hier moet u zijn!”, nodigt Folkert-Hans waarna hij bij een van de bomvolle terrasjes een showtje opvoert. Terwijl Tuorke en Jurre uit het publiek mensen aansporen om mee te dansen, daagt Folkert-Hans de toeschouwers uit om mee te zingen. De temperatuur lijkt met de minuut te stijgen en tikt op een gegeven moment zelfs even de 31 graden Celsius aan.


“Ai, ai, ai…”, daar hoort de gezellige Lambada bij. De stemming zit er zowel bij het publiek als bij Tuorke en Jurre flink in. “Wij zijn klaar voor het volgende muzikale evenement in Surhuisterveen”, blikt Jurre vooruit op het korenfestival van zaterdag 17 september. Bij deze jaarlijks terugkerende muziekmiddag laat een verscheidenheid aan koren zich horen.

(Klik hier voor meer foto's.)

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook