icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Tuorke en Jurre swingen de pan uit samen met brassbands in Surhuisterveen

18 jun 2013

“Hee gezellig... zijn jullie er weer?!” Tuorke en Jurre worden steeds vaker herkend en deze keer vrolijk begroet door een moeder die met haar twee kinderen het vrolijke tweetal ontmoet. De kinderen krijgen een prachtige sticker en 'mem' krijgt een envelopje met kans op een leuk prijsje. “Jullie staan er weer mooi op”, beoordeelt deze jongedame.

Het illustere duo valt weer eens met de neus in de boter, want het is deze zaterdagmiddag één en al gezelligheid in Surhuisterveen. Diverse brassbands verzorgen de muziek in het winkelcentrum en zorgen voor vrolijke sfeer. Tuorke en Jurre zijn dol op muziek en nemen dan ook meer dan eens het voortouw door heerlijk te gaan dansen. “We swingen lekker de pan uit”, glundert Jurre terwijl hij met Tuorke op de maat danst.

“Het leven is goed in het Brabantse land”speelt één van de bands en al swingend beoordelen Tuorke en Jurre dat het hier in Surhuisterveen ook beregezellig is. Eén van de bezoekers in het dorp dat leeft geniet van het vrolijke duo en begroet hen vriendelijk. “Waar het feest is, daar zijn jullie ook hè”, trekt ze als conclusie. Tuorke en Jurre kunnen dit alleen maar beamen: “we houden van gezellig swingende feesten.”

Of het nu aan de inkopen voor vaderdag ligt, de vrolijke muziek of aan het mooie weer, het is wederom gezellig druk in het centrum van Surhuisterveen, vinden Tuorke en Jurre ook deze vrijdagavond en zaterdagmiddag. “We ontmoeten alleen maar vrolijke mensen”, aldus Jurre die ook zelf erg geniet van de muziek. “Het mooie weer heeft duidelijk veel invloed en ook muzikanten leveren hun bijdrage.”
“Kom op Tuorke, laten we weer naar de muziek gaan”, stelt Jurre voor wanneer het duo even een bezoekje heeft gebracht aan de markt en Tuorke's pretparadijs. In het derde weekend van juli vereren Tuorke en Jurre Surhuisterveen opnieuw met een bezoekje. “Daar hebben we nu al zin in, maar eerst genieten we hier nog even van de brasbandmuziek.”
 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook