icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre swingen in stoet met Sinterklaas

Tuorke en Jurre swingen in stoet met Sinterklaas

13 nov 2022

Zoals bijna ieder jaar heerst er een gespannen sfeer in Surhuisterveen op de dag van de intocht van Sinterklaas. Aan weerszijden van De Kolk en de Gedempte Vaart staan ouders met hun kinderen ongeduldig uit te kijken in de richting waar Sinterklaas vandaan zal komen. Tuorke in Jurre staan in een grote menigte aan de Feanster haven te wachten op de goedheiligman en zijn gevolg.

 

“Jongens en meisjes, ik zie in de verte iets roods aankomen”, zo klinkt uit de speakers. Aan het publiek is zojuist verslag gedaan van drie pieten die de haven waren binnen gevaren om aan te kondigen dat Sint iets later komt. “We hadden vertraging omdat we langs een corona-test moesten”, aldus de uitleg na een lange reis uit Spanje.

 

Een meisje zit huilend op de schouders van haar vader en volgt de ontwikkelingen rond de aankomst van de Sint. “Ik fyn it spannend!” Veel kinderen vinden het spannend dat de goedheiligman op deze zaterdagmiddag zijn voeten weer op de Feanster bodem zet. Het duurt dan even voordat ze de pepernoten van de vele zwarte pieten durven aan te nemen.

 

“Sinterklaa-aas”, roepen de kinderen even later dapper wanneer hij op zijn schimmel Ozosnel voorbij loopt. Ze durven zelfs al even te zwaaien. Tuorke en Jurre wandelen en swingen mee in de lange stoet die begeleid wordt door Drum en Showfanfare Menaldum en Concoria Sexbierum. Voor de kinderen is er in het centrum nog een leuk presentje.

 

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook