icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre vrolijk gestemd de zomer in

Tuorke en Jurre vrolijk gestemd de zomer in

16 jul 2022

De vakantie is begonnen, en dat kunnen Tuorke en Jurre duidelijk merken. “Het is een stuk rustiger in het centrum van Surhuisterveen”, aldus het duo bij het bezoekje aan het dorp dat leeft afgelopen zaterdagmiddag. “Maar er zijn ook al veel vakantiegangers, en dat maakt weer veel goed. Het blijft gezellig.”

En als de gezelligheid er niet is, dan brengen Tuorke en Jurre het wel! Met het delen van kleurplaten alleen al weten ze bij vele kinderen een glimlach rond de mond te toveren. Kijken vele kleuters eerst nog verlegen omhoog, wanneer Tuorke de armen verwelkomend openslaat, is de angst veelal weg en volgt er een knuffel. “Moatst wol ‘hoi’ sizze”, instrueert een moeder voor de zekerheid nog even.


Dû bist dochs gjin lyts bern mear”, merken de jongens stoer op tegen de meiden die graag met Tuorke op de foto willen, maar ze willen de illustere verschijning toch wel even een boks geven. Even verderop verstopt Tuorke zich speels achter een standaard voor een verlegen jongetje en komt dan vrolijk tevoorschijn. Kiekeboe! Het mannetje glundert en is over de drempel voor een knuffel.


Jurre deelt een tekening aan een meisje op een terras. “Dank je wel”, zegt ze heel vriendelijk en steekt een duimpje omhoog. Het is vandaag zomers weer en dat maakt Tuorke en Jurre alleen maar vrolijker gestemd. Ze proberen even een hoedje, passen hier en daar een jurkje en gaan elkaar zelfs speels te lijf met heuse waterpistolen. Tuorke en Jurre brengen in Surhuisterveen altijd leven in de brouwerij.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook