icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke en Jurre zwaaiend en dansend herfstvakantie in

Tuorke en Jurre zwaaiend en dansend herfstvakantie in

15 okt 2022

“Hey goeiemiddag, hallo!” Vrolijk lachend en zwaaiend begroeten Tuorke en Jurre de bezoekers in het centrum van Surhuisterveen die ze tegenkomen. En zoals altijd heeft het Feanster duo glimlachende mensen om zich heen. Een kleurplaat, button, parkeerkaart of simpelweg een high five maakt ook deze zaterdagmiddag iedereen blij. “Hupsakee, daar gaan we weer”, kondigt Jurre enthousiast aan nadat het duo even een gezellig praatje heeft staan maken.

Even verderop is het weer een en al gezelligheid wanneer het duo muzikant Oscar ontmoet en samen met hem een dansje maakt. “Efkes mei dûnsje menear”, nodigt Jurre een man op boerenklompen maar hij bedankt met een vriendelijke lach. “Nee hear, oare kear mar even.” Een dame die net een inkoop heeft gedaan bij een modezaak laat zich wel verleiden tot een dansje. Muziek zorgt naast de inspirerende lach van Jurre altijd voor een vrolijke noot. Een oudere mijnheer gebruikt Jurre als informatiebalie: “Ik zoek een winkel waar ik een centrifuge kan kopen.” Jurre kan hem zonder na te denken de weg wijzen. “Dû hast fakânsje hin?”, zo begint Jurre voorzichtig een praatje met een jongetje van een jaar of zes. Eerst is hij nog wat verlegen, maar even later vertelt hij honderduit en wil een high five van Tuorke.

En zo vrolijkt het Feanster duo gedurende de middag vele bezoekers aan het winkelcentrum weer op met een glimlach, een praatje en een kleinigheid. Halverwege de middag wordt het enigszins donker en begint het ietwat te regenen. De bezoekers van Surhuisterveen malen er niet om en zoeken hun toevlucht in de winkels en de vele horeca gelegenheden die het centrum kent. Het is tenslotte vakantie en dan smaakt een kopje koffie, thee of iets fris altijd prima met iets lekkers er bij.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook