icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Vaderdagpresentje van Tuorke en Jurre altijd leuk

Vaderdagpresentje van Tuorke en Jurre altijd leuk

18 jun 2022

“Ik vind het best wel gezellig hier!” Een groepje volwassene van zes personen dat duidelijk niet uit de omgeving van Surhuisterveen vandaan komt, beweegt zich door het winkelcentrum. De zon staat hoog aan de hemel, de temperatuur loopt richting dertig graden en de terrasjes zijn overal zo goed als bezet. Samen met muziek van de banjoman doen Tuorke en Jurre nog een schepje bovenop de gezelligheid.

 

“Mag ik u een cadeautje aanbieden?”, vraagt Jurre menig gast in het gezellige centrum. Namens de winkeliersvereniging H&I Surhuisterveen deelt het duo Tuorke en Jurre vandaag showergel uit voor vaderdag en dat laat vrijwel niemand zich tweemaal zeggen: “Oh ja! Altijd leuk, dank je wel.” De presentjes zijn bedoelt voor de vader, maar wie geen vader heeft, mag het ook geven aan een geliefde, aldus Jurre.

 

Een meisje wil graag een knuffel van Tuorke en neemt daarna ook dankbaar het presentje aan van Jurre. Twee meisjes zijn net iets te verlegen om Tuorke een handje te geven, maar het ijs is gebroken waneer hun vader dapper Tuorke’s neus vastpakt. Het is een en al sfeer en gezelligheid in het winkelcentrum.

 

Als neusje van de zalm is ook de welbekende banjoman weer aanwezig in ‘het dorp dat leeft.’ “I see the bad moon rising”, zingt de muzikant begeleid op z’n banjo. Tuorke en Jurre wijzen op de spandoeken die de profronde van dinsdag 26 juli aankondigen alweer boven de weg gespannen zijn, trekken langs allerlei nieuwe winkels in het centrum en maken een een-tweetje met een aantal voetballiefhebbers. Er is altijd wat te beleven in Surhuisterveen.

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook