icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Zomerse warmte weerhoudt Tuorke en Jurre niet van dansen

Zomerse warmte weerhoudt Tuorke en Jurre niet van dansen

17 jun 2023

Tropische omstandigheden zijn het waaronder Tuorke en Jurre de zaterdagmiddag voorafgaand aan vaderdag hun cadeautjes uitdelen. Het duo heeft het werkrooster dan ook aangepast aan de temperatuur. “We houden iets vaker pauze om even iets te gaan drinken”, legt Jurre uit. Maar liefst 33 graden Celsius tikt de thermometer in het dorp aan.

“Kijk eens aan, een cadeautje speciaal voor vaderdag”, zegt Jurre enthousiast tegen een man die samen met zijn vrouw door het centrum wandelt. “Oh, dank je, super”, reageert de man die Tuorke en Jurre niet kent en ietwat beduusd het cadeautje in ontvangst neemt. Zijn vrouw beoordeelt het ontvangen pakketje en keurt het goed. “Dat is een lekkere hoor, een echte Rituals.”

Het duo richt zich in verband met vaderdag vooral op mannen die verrast worden met een lekker geurtje, maar natuurlijk is er ook volop aandacht voor kinderen die altijd een knuffel of een kleurplaat kunnen krijgen. “Krekt yn’e auto woest Tuorke wol in tút jaan”, merkt een moeder op die aan haar dochter ziet dat ze zich verlegen achter haar jurk verschuilt nu het duo wel heel erg dichtbij komt bij het passeren.

“Wat is dat?”, wil een oudere mevrouw weten die even in de bakfiets van Jurre rondneust om wat leuks voor zichzelf uit te zoeken. “Een parkeerschijf”, antwoordt Jurre over de kleurrijke kaart die tegenwoordig in het centrum achter de ruit van de auto’s moet worden geplaatst bij parkeren. Blijkbaar heeft ze dat niet nodig, want ze legt de kaart weer in de bak en loopt naar haar fiets.

“Oya lélé, ik voel me plots weer zo oya lélé”, zo klinkt de vrolijke muziek van meidengroep K3 vanaf de bakfiets van Jurre. “Jong en oud dansen door de straat, ‘t leven is een feest.” Niet iedereen doet even enthousiast mee aan dat dansen, maar Tuorke en Jurre geven in deze warmte wel het goede voorbeeld. “Zing met ons mee, oh ja, oh jee, oya lélé,”

 

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook