icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

In het kort

Surhuisterveen, ook wel ’It Fean’ genoemd, is het grootste dorp van de gemeente Achtkarspelen. De plaatsnaam verraadt een veenkoloniale geschiedenis.

Gekenmerkt door de van oudsher bepaalde ondernemingsgeest gaat Surhuisterveen zeker een dynamische toekomst tegemoet. Er wordt veel tijd en energie gestoken in de verbetering van de infrastructuur. Steeds meer mensen vinden in Surhuisterveen een woon- en werkplek.

Dat Surhuisterveen een zeer geliefde plek is blijkt tegenwoordig uit het zeer krappe woning-aanbod tengevolge van de beperkte uitgifte van bouwkavels door de gemeente. Uiteraard is dit een situatie waar Plaatselijk Belang (in samenwerking met de Vereniging van Handel en Industrie zich positief voor inzet. Want alle Feansters zijn het erover eens: Surhuisterveen is de ’trekpleister’ van de regio, een mooi dorp met allure. De toekomst ziet er rooskleurig uit en dat willen we zo houden!

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook