icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Tuorke & Jurre

Tuorke & Jurre

Jaren geleden hebben ze elkaar leren kennen, tijdens een mooie zomer avond in Surhuisterveen. Jurre had Tuorke al een poos zien staan en was toch wel nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere figuur. Al snel raakten ze aan de praat……Nou ja, aan de praat kun je het niet noemen want Tuorke spreekt alleen met gebaren. Eigenlijk zijn Tuorke en Jurre vanaf dat moment een onafscheidelijk duo. Samen hebben ze in de afgelopen jaren de halve wereld afgereisd. Het zijn zo gezegd echte globetrotters. Van Tokio tot Pisa en van Barcelona tot Grand Canyon ze zijn echt overal geweest. Bij zeer speciale gelegenheden willen ze het publiek nog wel eens in hun fotoalbum laten kijken maar dat gebeurt niet zomaar.

En toch begon het op een bepaald moment te kriebelen. “Oeral thûs, maar thûs it best” is een bekende Friese spreuk en ze trokken weer richting ‘t Fean. De Big Ben slaat lang zo mooi niet als de klokken aan de Kolk, de cappucino in Italie is lang zo lekker niet als bij de Feanster horeca en de Tour de France is maar een zwakke afspiegeling van de Profronde in Surhuisterveen. En trouwens….. hier verstaat iedereen elkaar.

Tijdens de verre reizen verdiende Jurre de kost met het spelen op de Kazoo. Noem maar een lied en Jurre speelt het en Tuorke heeft dan moeite om stil te blijven staan. Het is een bijzonder duo. Na elk nummer geven ze elkaar en het publiek een vette high five en Jurre kan het niet laten om dan luidkeels: “Wat tochsteeeee” te roepen. Zodra je dit illustere tweetal tegenkomt in het centrum van Surhuisterveen zul je ze nooit zien zonder hun reiskoffer. Niet alleen persoonlijke herinneringen aan hun verre reizen vind je in de koffer, maar er zitten elk 3e weekend van de maand maar liefst 1000 envelopjes in. De oproep van dit geweldige duo was bij de Feanster middenstand niet aan dovemans oren gericht en de envelopjes zijn het gehele jaar gevuld met leuke prijzen, hebbedingetjes, ook wel gadgets genoemd.

Nieuwsgierig naar alle avonturen van Tuorke en Jurre? Klik dan hier! 

Wist je dat Tuorke en Jurre ook op Twitter en Facebook  zitten? Volg ze voor leuke acties!

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar

“Surhuisterveen heeft veel te bieden. Naast een gevarieerd horeca- en winkelaanbod, staat Surhuisterveen ook bekend om topsportevenementen als ‘De Profronde’ en de ‘Centrumcross’.”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“Super actieve ondernemers. Leuke activiteiten en plezierige winkelstraat. Ook op andere vlakken een dorp dat leeft.”

Pieter Nicolai - via Facebook